Інформація

Дані про заклад

Логотип дошкільного закладу:

Логотип

Повна назва:

ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

(ЯСЛА-САДОК) № 70 „НАСТУСЯ”

ЧЕРКАСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

Завідувач дошкільного навчального закладу:

Булатецька Тетяна Павлівна

 

Контакти

Адреса розташування: 18029, м.Черкаси, вул. Сумгаїтська, 55

Телефон: (0472) 66-56-13

Електронна адреса: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Загальні відомості

Рік побудови: 1978 рік

Проектна потужність: 224 місць

Кількість дітей в дошкільному навчальному закладі: 275

Кількість вільних місць: немає

Вакансії: немає

Форма власності : комунальна

Джерела Фінансування: бюджетні кошти та благодійна допомога батьків.

Режим роботи закладу:

9 груп - 10 годин (8.00-18.00)

1 група - 10,5 годин (7.30 - 18.00)

Досягнення

Дошкільний навчальний заклад внесений до каталогу «Флагмани освіти і науки України»

 

ВПРОВАДЖЕННЯ СИСТЕМИ  НАССР

HACCP (англ. Hazard Analysis and Critical Control Point) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.

На виконання Законів України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23.12.1997 №771/97-ВР, наказу Мінагрополітики України від 01.10.2012 №590 «Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)», Наказу МОН, МОЗ «Про затвердження Інструкції з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах» від 17.04.2006 №298/227, листа Держпродспоживслужби «Щодо впровадження системи НАССР у закладах освіти» від 01.08.2019 №11.1.1.-5/12329 в дошкільному навчальному закладі впроваджена система НАССР з 22.09.2020 року.

Керівник групи НАССР відповідає за:
 
  • Забезпечення встановлення, впроваджування, підтримування процесів системи HACCP.
  • Звітування перед найвищим керівництвом про функціонування системи HACCP, її вдосконалення.
  • Керування групою безпечності харчових продуктів та організацію її роботи.
  • Забезпечення відповідної підготовленості та освіти учасників групи безпечності.
  • Забезпечення взаємодії із зовнішніми сторонами стосовно питань, пов'язаних із системою HACCP.
  • Здійснює загальне керівництво організацією харчування дітей у ДНЗ.
 
Сестра медична старша :
 
  • Проводить навчання з пероналом щодо впровадження НАССР.
  • Дозволяє видачу готових страв після зняття проби.
  • Веде документацію з харчування.
  • Бере участь в роботі комісії з бракеражу продуктів харчування і продовольчої сировини.
  • Бере участь в роботі комісії з контролю за якістю харчування дітей.
  • Проводить аналіз якості харчування.
  • Контролює:
 

- Безпечність та якість продуктів харчування та продовольчої сировини, які надходять в заклад

- Наявність добових проб.

- Вихід , безпечність, якість страв.

- Дотримання технології приготування страв

- Температурний режим у холодильному обладнанні.

- Санітарний стан харчоблоку.

- Дотримання правил особистої гігієни персоналом.

- Стан здоров’я працівників.

- Своєчасність проходження обов’язкових медоглядів.

 
Комірник:
 
Бере участь у складанні меню та актів бракеражу продуктів харчування і продовольчої сировини при  встановленні їх недоброякісності чи при виявленні продуктів з великим відсотком відходів.
 
Несе  відповідальність за:
 
  • Приймання, зберігання та видачу продуктів харчування  і тари.
  • Дотримання умов зберігання і термінів реалізації продуктів харчування і продовольчої сировини.
  • Відповідає за якість та асортимент продуктів харчуванні і продовольчої сировини, дотримання вимог санітарного законодавства при їх зберіганні.
  • Контролює:
 

- Умови доставки  продуктів харчуванні і продовольчої сировини у днз

- Наявність у холодильному обладнанні термометрів та температурний режим

- Метрологічне забезпечення

- Кухар відповідає за:

- Зберігання і використання денного запасу продуктів.

- Повноту закладки продуктів і вихід страв.

- Якість і своєчасне приготування їжі.

- Дотримання технології приготування страв.

- Дотримання правил особистої гігієни.

- Санітарний стан приміщення харчоблоку.

- Контролює температурний режим у холодильному обладнанні.

 
 
 
Сім принципів НАССР :
 
1. Визначення та аналізування небезпечних факторів.
 
2. Ідентифікація критичних точок контролю (КТК).
 
3. Встановлення критичних меж для КТК.
 
4. Встановлення спостереження (моніторингу) в точках КТК.
 
5.Виконання коригувальних заходів з точками КТК.
 
6. Проведення перевірки (верифікації) та підтвердження (валідації).
 
7.Ведення документів і протоколів

 

 

 

Дошкільний навчальний заклад №70 «НАСТУСЯ» м. Черкаси 2013-2019 р.